Hem Författare Mats Wänblad Välkänd barnboksförfattare skriver rolig mattegåta

Välkänd barnboksförfattare skriver rolig mattegåta

Mats Wänblad har skrivit otaliga barn- och ungdomsböcker, alltifrån bilderböcker för de minsta till skräck för tonåringar. Nu har turen kommit till en humoristisk mattegåta i lättläst sagodräkt där även läsarna får hjälpa till att lösa en mattegåta.

I den här roliga travestin av sagan Hans och Greta går barnen med samma namn genom skogen och hamnar vid en gammal korvkiosk. Då de passerar kiosken öppnas luckan och en korv kommer ut, dinglande i ett snöre. Barnen klänger sig hungrigt upp mot korven, men väl uppe på disken slår luckan igen bakom dem!

Den som har tagit barnen är en häxlik gumma, en gång framgångsrik entreprenör i fast food-branschen som heter Sibylla. Det Sibylla egentligen vill åt är inte välsmakande barn, utan deras mobiler (de inbyggda kalkylatorerna, för att vara exakt). Hon behöver nämligen räkna ut proportionerna i ett mytomspunnet gammalt recept på potatismos som hon tror ska vända hennes misär till succé!

Matte driver den här roliga och smarta historien framåt, och det centrala är det matematiska tänkandet snarare än det mekaniska räknandet. Hans, Greta och Sibylla måste med gemensamma krafter använda sina hjärnor på ett kreativt sätt för att lösa matteproblemen. I slutet av boken finns ett matteproblem som de små läsarna får hjälpa Hans och Greta att lösa!

Häxan i korvkiosken ingår i Unga Lavas serie LÄSlekLÄR böcker för barn som just lärt sig läsa. Boken är genomillustrerad i fyrfärg av illustratören Mats Molid.

För mer information och recensionsexemplar, var vänlig kontakta:

Jimmy Sjökvist

[email protected]

Lämna en kommentar