Hem Pressrum Ryck upp mig! – om lyckopiller, kriser, vänskap och att...

Ryck upp mig! – om lyckopiller, kriser, vänskap och att våga prata om det

Ryck upp mig! -  om  lyckopiller, kriser, vänskap och att våga prata om det

Siri och Emma möts på psykakuten 2014. De har inte setts sedan högstadiet, och har aldrig haft särskilt mycket gemensamt. Förrän nu. Båda mår väldigt dåligt. Och skäms för det. Ryggsäcken är packad med depression, utbrändhet, ångest, bipolär sjukdom, anorexi och borderline. De orkar inte arbeta. Men de vill båda få slut på katastroftänkandet.

Den 18:e september släpper Siri och Emma sin första bok, Ryck upp mig! En handbok i psykisk ohälsa – en bok om att må dåligt och börja må bra, sprängfylld av konkreta verktyg, humoristisk distans och fasta hållpunkter. Boken riktar sig både till ungdomar och till deras föräldrar samt övriga närstående.

Deras podcast Pillerpodden grundades av Emma Westas Rödin och Siri Strand när de var 19 år och är ett företag som arbetar för att förebygga psykisk ohälsa bland unga. År 2017 startade de också den ideella föreningen Vår Tur.

Fyra år efter den första inspelningen har Siri och Emma skapat en nationell modell för psykisk hälsa. De har en teori som de föreläst om 300 gånger. De har träffat delar av regeringen och ledande forskare. De har blivit prisbelönta och hyllade för sitt arbete med Pillerpodden. Men framför allt har de gått från psykisk ohälsa till psykisk hälsa. 

”Vår bok innehåller allt det vi önskar att vi hade vetat, där i väntrummet på psykakuten. Dessutom innehåller den det våra anhöriga och vänner hade behövt höra när vi mådde som sämst. Vi skriver inte bara om hur viktigt det är att prata om det. Vi skriver om hur man pratar om det, och vikten av att prata om att prata om det. Boken bygger på våra personliga erfarenheter, och tiotusentals andra ungas.”

– Emma Westas Rödin och Siri Strand

För mer information och recensionsexemplar, var vänlig kontakta:

Jimmy Sjökvist
[email protected]
08-40054820

Lava Förlag – Böcker som lönar sig

DELA

Lämna en kommentar