Hem Pressrum Såld av Soheila Fors – En roman om människovärde och en...

Såld av Soheila Fors – En roman om människovärde och en kvinnas kamp för sin personliga frihet!

Såld av Soheila Fors  - En roman om människovärde och en kvinnas kamp för sin personliga frihet!

”Fors skriver klarsynt om svensk snällhet, om islamistiskt förtryck som mardrömslikt fortgår i Sverige. Hennes raka berättarstil rymmer meningar som glimrar likt Paulo Coelhos sentenser. Hennes berättelse är skakade och angelägen och verkar inte sällan genom det som inte utsägs. ” – Marie Tonkin, BTJ-häftet nr 6, 2019.

Soheila Fors är aktuell med sin nya roman Såld – Från förtryck till Frihet på Lava Förlag. I boken får man följa Meriems liv som sexslav. Soheila skriver om sådant som försiggår bakom murarna där unga flickor köps och säljs som förbrukningsvaror helt enligt lagen. Mannen tar sig en hustru så länge han vill använda henne, sen kan han enkelt skilja sig och allt är i sin ordning igen. Men den unga kvinnan är förbrukad, förnedrad och försvagad.

Som tur är får Meriem oväntat stöd och hjälp från en grannkvinna som själv varit utsatt, men som trots omgivningens fördömande, inte minst från andra kvinnor, funnit ett sätt att leva och försörja sig. Hon är den som till slut tar tag i situationen och gör så att Meriem kan fly. Flykten visar sig bli mer fylld av fasor och faror än någon kan föreställa sig.

Slutligen hamnar Meriem på en flyktingförläggning i Sverige. Där blir hon utsatt av förföljelse och förtryck av självutnämnda moralpoliser från hennes forna hemland. Hon söker skydd hos en vänlig äldre kvinna och lyckas en natt oförmärkt smita bort från flyktingförläggningen till kvinnan och tryggheten.

Det är en skildring inifrån en värld där unga kvinnor är varor som säljs och slängs bort som använda disktrasor. Den som tror att livet på flyktingförläggningarna i Sverige är en trygg hamn får tänka om efter att ha läst boken.

Soheila Fors är författare och föreläsare inom hedersvåld och gruppförtryck. 2012 blev hon utnämnd till Årets förebild av Dagen.se. Hon driver Tehuset i Karlskoga, ett projekt för att skapa en samlingsplats för utsatta kvinnor.

För mer information och recensionsexemplar, var vänlig kontakta:

Jimmy Sjökvist
[email protected]
0840054820

Lava Förlag 

DELA

Lämna en kommentar