Hem Pressrum Pressmeddelanden Staffan Götestam följer upp barnboksdebuten!

Staffan Götestam följer upp barnboksdebuten!

Staffan Götestam följer upp barnboksdebuten!

Förra hösten kom Staffan Götestams debutbok, Magiska fingrar. Nu följer Staffan upp debuten med andra boken i serien Funnys äventyr: Det andra landet.

Det andra landet släpps 10 oktober på Lava Förlag.

I uppföljaren Det andra landet får vi återigen stifta bekantskap med modiga och nyfikna Funny, i två berättelser. I debutboken Magiska fingrar upptäcker Funny att hon, på ett särskilt sätt, kan knäppa med fingrarna som då blir magiska. I Det andra landet möter hon det Armanska folket som ska fördrivas av Limiterna. Och i Spåren i snön träffar hon Chin-Wha, en flyktingpojke från Norra Karinien. Hans pappa har försvunnit i hemlandet och Funny och Chin-Wha far dit för att leta efter honom.

Berättelserna handlar om hur människor måste fly från ondska och förtryck där Funnys magiska kraft kommer att spela en avgörande roll.

Staffan Götestam skriver i genren magisk realism och böckerna är illustrerade av Louise Jacobsson.

ISBN 9789187941849
Utgivning: 10 oktober

Om Staffan Götestam:
Staffan Götestam är och har länge varit en viktig svensk barnkulturpersonlighet. Bland annat grundade han, i nära samarbete med Astrid Lindgren, Sagolekhuset Junibacken i Stockholm.
Denna höst är Staffan, förutom som barnboksförfattare, bland annat aktuell med lanseringen av Barnens Bokpod, en podcast, ett nytt och annorlunda lyssnarforum för barn mellan 5 – 10 år. Barnens Bokpod är ett samarbete mellan Junibacken, Barnens Bokklubb samt Staffan Götestam och hans dotter Josefine Götestam.

För intervjuförfrågningar, recensionsexemplar eller högupplösta bilder, kontakta
SCHYTTBERG PR[email protected] alt 0706-24 30 23

Lava Förlag – Böcker som lönar sig

Lämna en kommentar