Hem Pressrum Pressmeddelanden Staffan Götestam gör författardebut med barnbok!

Staffan Götestam gör författardebut med barnbok!

Staffan Götestam debuterar i september som författare med barnboken Magiska fingrar. Boken är illustrerad av Louise Jacobsson som känns igen bland annat från barnböckerna om Bobby Blåljus och Marie Polis. Magiska fingrar är den första boken i en serie om Funnys äventyr som vänder sig till 6-9-åringar – helt rätt i tiden då barn- och ungdomsläsning ökar starkt.

Funny är en stark och modig flicka som har en magisk kraft. Om hon knäpper med sina fingrar händer det märkliga saker: hon kan tala med träd, djur och ting. I den första boken Magiska fingrar får vi möta henne i tre olika historier där hon bland annat utforskar livet inuti en gammal ek, möter en farlig spindel och till sist hittar sin förlorade guldmedaljong. I den andra berättelsen räddar hon koltrastens ägg ur en mystisk myrstack och i den sista möter hon en trollkarl som förvandlat en viss Fru Veras dotter till en docka.

Rollen som Jonatan i filmen Bröderna Lejonhjärta gjorde Staffan Götestam känd för en bred publik och ett par år senare tog Staffans karriär bakom kamerorna rejäl fart. Han har filmatiserat, regisserat och dramatiserat flera av Astrid Lindgrens böcker, varit teaterchef för Göta Lejon och Maximteatern med en mängd framgångsrika uppsättningar såsom Karlsson på taket, Pippi Långstrump, Alfons och Trollkarlen, Rent, Omaka Par, Skönheten och Odjuret samt Grease med flera. Staffan var med om att skapa Alfons Kulturhus i Göteborg och är en av grundarna till Junibacken som är en av Stockholms mest uppskattade och välbesökta vattenhål för barnfamiljer och vuxna med barnasinnet kvar.

Magiska fingrar kommer att vara en av Barnens Bokklubbs månadsböcker i september, och Staffan skriver redan på uppföljaren. Funnys äventyr har bara börjat. Häng med!

Magiska fingrar: Funnys äventyr innehåller berättelserna Den gamla eken, Det övergivna huset och Den mystiska myrstacken.

Recensionsdatum 29/9
ISBN 
978-91-87769-30-6

För intervjuförfrågningar eller övrig information, kontakta
SCHYTTBERG PR[email protected] – 0706-24 30 23

För recensionsex kontakta
LAVA FÖRLAG – [email protected] – 073-689 41 22

Lava Förlag – Böcker som lönar sig

Lämna en kommentar