Hem Författare E.S Leijnse Vem är vän och vem är fiende? Kanonspännande för bokslukarna av kalmarförfattare!

Vem är vän och vem är fiende? Kanonspännande för bokslukarna av kalmarförfattare!

Syskonen Simon och Emma Leijnse gör barnboksdebut som författarduo under pseudonymen E. S. Leijnse och ger ut boken Sjörövarhjärta för åldersgruppen 9–12 år.

Sjörövarhjärta är berättelsen om ett sommarlov som inte blev som någon hade tänkt sig. Syskonen Nora och Rick hittar en mystisk låda och leker en spännande lek med sina vänner på ön Laboratorieholmen. Men oförklarliga saker börjar hända …

Mitt i leken hamnar Rick i en annan tid. Vem är flickan som Rick säger sig ha träffat, och kommer de att lyckas hjälpa henne? Barnen kastas mellan de olika världarna, samtidigt som de undersöker vad som en gång i tiden kan ha hänt på Laboratorieholmen. Tydligen skedde där en oförklarlig explosion vid tiden för andra världskrigets utbrott … Kan det ha något att göra med den gåtfulla flickan? Och hur kommer den mystiska lådan in i bilden?
Det blir en sommar som testar gränserna mellan lek och allvar, fantasi och verklighet, nutid och dåtid? Vem är vän och vem är fiende?

Simon Leijnse arbetar som informatör inom psykiatrin och har bland annat gett ut pocketboken SKÄMT och Kalmarmöten, ett historiskt seriealbum om Kalmarunionen. Emma Leijnse arbetar som reporter på Sydsvenskan i Malmö. Hon har gett ut böckerna Solidaritetens ansikte och Godkänt? – en reportagebok om den svenska skolan.

Sjörövarhjärta är första delen i en spännande äventyrsserie.

För mer information och recensionsexemplar, var vänlig kontakta:

Jimmy Sjökvist                                     Simon Leijnse
[email protected]                 070-8591370
073-6894122

Lava Förlag – Böcker som lönar sig

Lämna en kommentar