Riggad Insider

2022

När advokaten Eric Meurner får höra att en klient tänker köpa ut ett bolag från börsen ser han sin chans att tjäna snabba pengar. Ännu säkrare blir han när han får för sig att hans svärfar, industrimannen Wilhelm Krefting-Möller, tänker göra en insideraffär i samma bolag. Eric gör snabbt slag i saken och köper aktier, optioner och derivat för alla pengar han har. Men fantasierna om lyxlivet som står för dörren byts snart ut mot oron över att affären inte är lika säker som Eric trott.

Ännu värre blir det när maffiabossen Goran Markovic hör av sig och säger att Eric är skyldig honom flera miljoner kronor. Nu är det inte bara risken att förlora pengar som Eric behöver oroa sig över. Saken blir inte bättre av att Erics kollegor tror att han köpt sex, eller att hans fru Sophie ägnat sig åt avancerade sexuella utsvävningar som får katastrofala följder om det kommer ut. Så vad är det Sophie har gjort och varför tycker Goran att Eric är skyldig honom pengar? Och varför har en högt uppsatt minister i Folkrepubliken Songa skickat ett gäng säkerhetsagenter till Stockholm?

”Riggad insider” är en fartfylld och underhållande spänningsroman om insideraffärer, mutor, otrohet, våldtäkt och svek. En slug advokat, en uttråkad rikemansdotter och ett avdankat tennisproffs har tre saker gemensamt. De är själviska, svekfulla och begår brottsliga handlingar utan omsvep för att nå sina mål.

”Riggad insider” är Gustaf Bodins debutroman och den första delen i en serie böcker om advokaten Eric Meurner.

ISBN 9789189484818

Om författaren

Gustaf Bodin har ett långt förflutet som advokat och delägare på en av Sveriges största advokatbyråer. Våren 2014 slutade han att verka som advokat för att på heltid kunna arbeta som entreprenör och med strategisk rådgivning med tonvikt på bolag som bedriver diamantbrytning i Afrika. "Riggad insider" bygger inte på verkliga händelser men har inspirerats av kunskaper och erfarenheter som han har fått genom åren.

Rekommenderas för dig