Utan gränser

En psykologisk thriller som utvecklas till ett triangeldrama, en berättelse på liv och död.

Berättelsen utspelas i redarmiljö, inom vården och bland överklass & arbetarklass i Göteborg och Lysekils skärgård.

Karin arbetar som chef för en vårdcentral och har ett trasigt äktenskap bakom sig. Mannen har dött och Karin har svårt att förlika sig vid tanken på att hon aldrig förmådde lämna det destruktiva äktenskapet. Därför har hon länge tvekat inför att träffa en ny man, men får via en dejtingsida kontakt med redaren Martin när han just blivit inlagd på behandlingshem för alkoholism. Karin känner sig lugnad av att Martin behöver hennes stöd och Martin kan använda tanken på Karin och ett liv med henne som tankeflykt under behandlingen.

De har helt olika bakgrund men utvecklar snabbt en relation och går in i en egen tideräkning vilket resulterar i att Martin efter någon månad flyttar in hos Karin till omgivningens stora förvåning. Inte minst Martins vuxna dotter Merete har helt andra förväntningar.

Var går gränsen för vad du är beredd att göra i en relation?

ISBN 9789189741980

Om författaren

Maria Nordin (född 1963) är civilekonomen som vill ta steget från VD till författare. Litteraturintresset har alltid varit stort och hon har förberett sitt författande genom skrivkurser och Författarskola på Folkuniversitetet. Debutromanen ”Utan gränser” utspelar sig delvis i Lysekils skärgård som har en speciell plats i Marias hjärta. Efter att hela livet arbetat med människor är mänskligt beteende det hon vill utforska i sina böcker.

Rekommenderas för dig