Utsikt från paradiset

En samling dagboksanteckningar som skrevs under några år berättar en historia som handlar om att förlora allt det som förknippas med ett vanligt välordnat liv: arbete, relation, bostad och hälsa. Om att tvingas bosätta sig i en gammal postbuss från 60-talet, som bär namnet Moderskeppet.

Utsikt från Paradiset handlar om utbrändhet, ångest och oro, om att lära sig leva med de nya förutsättningarna, känslan av att vara en loser och att leva med ena foten utanför samhället och dess bekvämligheter

Moderskeppet ersätts så småningom med en mercedesbuss med smeknamnet Paradiset. Ett Paradis som skapades utmed vägen, från söder till norr, från storstaden till landsbygden. Det är en berättelse där den yttre resan följer den inre, där minnen samsas med ytliga betraktelser och djupare insikter längs vägen.

ISBN 9789189778931

Om författaren

Hasse Airikr Bergman rör sig i flera kulturella sammanhang, och utan överdrift skulle man kunna säga att han kan kallas multikulturell. Förutom sitt författarskap fotograferar han, som exempel omslaget till boken du håller i din hand. Han ligger också bakom ett skivomslag, Jim J River & the band of Brothers, samt har filmat Cowboybåten som går på SVT. Det finns även ett engagemang inom musiken som singer-songwriter, och han har skrivit låten Vi måste våga tala om det som gjordes på uppdrag av Fountain house Sthlm, den finns att hitta på Spotify. Utsikt från Paradiset är Hasse Airikr Bergmans första bok och en historia baserad på egna upplevelser som handlar om att förlora allt, om utsatthet och om att komma tillbaka till ett fungerande liv.

Rekommenderas för dig