Våfflor och kaffe med twist

En helt vanlig dag stressar Gry, psykologen som älskar att skämta, rätt ut i gatan och blir påkörd av en liten gul bil som körs av begravningsentreprenören Anders. Mirakulöst nog överlever Gry utan större men. Hon blir sjukskriven och drabbas som sig bör av en livskris, där den stora frågan är vilken riktning hennes fortsatta liv ska ta.

Hennes man är såklart överlycklig över att hon överlevt men förstår inte pratet om ”förändringens vindar”. Gry lyckas i stället övertala sina systrar att följa med henne till Arvika och föräldrarnas stuga, som de jämt besökte som barn. Där vill hon starta ett våffelcafé där kaffe med twist ska finnas på menyn, och fundera över livet.

I närheten av stugan bor Måns, Grys gamla ungdomskärlek, som dumpat henne brutalt flera gånger. Hon gör sitt bästa för att undvika honom men han har någon slags magnetisk kraft över henne…

Kanske har han förändrats? Kanske kan livet bli roligare ihop med honom än med maken som ogillar förändring, endast bär grå skjortor, som älskar orientering mer än allt annat och som inte har någon humor. Åtminstone är han inte lika rolig som Måns.

Det blir en sommar att minnas – en sommar med död, systerskap, minnen, nya bekantskaper, brända våfflor, spaning efter den vita magiska älgen och en strävan efter att uppfylla drömmar. Mitt i allt finns Gry med sina tvivel – ska hon vara nöjd med det hon har eller är det dags att bryta upp och prova något helt annat?

 

I boken figurerar värmlandsbandet môra-Per som finns på riktigt. Bandets sångare, Pär-Eric ”Pärra” Eriksson, har hjälpt till med bokens jössehärsmål.

ISBN 9789189741638

Rekommenderas för dig