Våg i vandring

2023

En roman om fyra nutida livsöden som knyts samman av en annalkande katastrof. Den arbetslöse ungkarlen och jägare Leif i Stöllet, de pensionerade bruksarbetarna Anna och Erik i Edebäck, den ekologiska småbrukaren Ing-Britt i Deje samt projektledaren och globetrottern Magdalena i Karlstad; de bor samtliga intill Klarälven som rinner 25 mil söderut genom Värmland.

 

När en rysk rymdstation av misstag havererar och störtar in i ett av fundamenten till Höljesdammen, så rasar dammen. 300 miljoner kubikmeter vatten frigörs i en 60 meter hög flodvåg som inom ett dygn når älvens utlopp i Vänern. En helt vanlig dag förvandlas då plötsligt till ett katastrofläge, där alla måste ta livsavgörande beslut utifrån helt olika utgångspunkter och helt olika möjligheter att kommunicera. Beslut som omedvetet även påverkar de andra, när deras vägar korsas.

 

Romanen är en skildring av människans natur i krisläge. I vissa fall hopplöst, i andra fall hoppfullt, där det är stor skillnad på män och kvinnors handlingskraft. I denna berättelse liksom i verklighetens Värmland är överlevarna kvinnor.

ISBN 9789189741171

Rekommenderas för dig