Hem Författare Maria Nystedt Att leva med långtidssjuka barn : Det blir bra ändå

Att leva med långtidssjuka barn : Det blir bra ändå

När livet inte blir som man tänkt sig

Insikten om att ditt barn är allvarligt sjukt är skrämmande. Som förälder till ett sjukt barn behöver man känna att någon förstår vad man går igenom. Och det viktigaste är inte råden, utan känslan av samhörighet.

För några år sedan var Marias familj en helt vanlig Stockholmsfamilj. Men när barn nummer två, Adrian, föddes ändrades livet bara på några timmar. Första dygnet upptäcktes att något inte stämde med Adrians blodvärden. Därefter följde två år av provtagningar, undersökningar och blodtransfusioner, som slutligen resulterade i en mycket ovanlig kronisk diagnos; en svår blodbristsjukdom som gör honom beroende av blodtransfusioner var tredje vecka för att överleva.

Familjen pendlade länge mellan hopp och förtvivlan, men lärde sig långsamt att leva med den nya livssituationen och började så småningom tro på livet igen. De bytte land och sjukhus och landade på en Medelhavsö där Maria bestämde sig för att skriva en bok om resan med Adrian.

Ur innehållet: läkarens perspektiv på kronisk sjukdom, vad som händer med familjen, det sjuka barnet, ovisshet, syskon, sorgebearbetning, acceptans och glädje.

 

Oumbärlig bok till dig som har ett sjukt barn nära

Om allt det där viktiga som man inte talar om
Sorgen och glädjen – sida vid sida

 

Maria Nystedt är uppväxt i Jakobstad, Finland. Idag bor hon i Palma, Mallorca med sin familj: barnen Maximilian 7 år och Adrian 4 år, samt maken Magnus. Maria driver eget företag som spakonsult i vilket hon arbetar med affärsutveckling, koncept och utbildning.

 

Maria Nystedt

Att leva med kroniskt sjuka barn – det blir bra ändå

Foto Petra Kyllerman

Omslag Malin Westman

Inbunden

Utgivning okt 2015

ISBN 978-91-87769-32-0

Unga Lava

Lämna en kommentar