Om oss

Vi är ett oberoende förlag som grundades för drygt tio år sedan. Lava drivs av en passion för litteratur och vi vill att våra böcker ska nå så många läsare som möjligt. Vi har alltid hållit till på Kungsholmen i Stockholm, idag har vi kontor i Fredhäll med milsvid utsikt över Stockholm och Mälaren.

Vi är stolta över alla talangfulla författare vars böcker vi haft förmånen att ge ut. Vi tror på berättelser som berör, på de känslor en historia kan väcka.

Till skillnad från andra förlag kan vi säga att vi har en bred utgivningsprofil som sträcker sig över många skilda genrer, vilket gör att vi har större möjligheter att erbjuda drivna och ambitiösa författare chansen att bli utgivna.

Vi får varje månad ofta en bra bit över tvåhundra spontanmanus och vi kan därför inte garantera att just ditt manus blir antaget. Varje manus bedöms individuellt av vår manusgrupp utifrån en rad faktorer, såsom språk, struktur, berättelsen som sådan, uppbyggnad med mera. Vi antar bara de manus som uppfyller våra högt ställda kvalitetskrav. Vår målsättning är att lämna ett besked till dig inom två till tre månader från det att du skickat in manus.

Eftersom vi får in så många manus kan vi inte garantera att vi kan erbjuda ett traditionellt förlagskontrakt (där förlaget tar alla kostnader) till alla våra författare. Om vi inte kan erbjuda dig en utgivning försöker vi lämna konstruktiv återkoppling om anledningarna till att ditt manus inte blivit antaget.

Skicka in ditt manus här


Konceptutgivning

Utöver vår egen utgivning samarbetar vi med företag och organisationer för att skräddarsy böcker och innehåll. Det är i de flesta fall exklusiva uppdragsböcker; det kan röra sig om varumärkesstärkande berättelser, konceptutgivning, ljudproduktion för företag och myndigheter. Kontakta oss gärna så berättar vi mer. Vi har bland annat arbetat med Spendrups, Allers, ledande varumärken inom kosmetika och parfym samt upplevelseindustrin.