Hem Om oss

Om oss

Lava Förlag

Lava är ett oberoende bokförlag, vilket innebär att vår verksamhet är fristående från politiska, religiösa eller andra intressen. Vi sätter istället berättelsen och författaren i centrum. Vi vill att våra böcker ska ge läsaren kunskap och insikter, är böckerna dessutom underhållande och vackra så blir vi extra nöjda. Tillsammans med våra författare vill vi göra världen smartare, bättre och roligare.

Lava är ett av Sveriges ledande fackboksförlag, men en och annan roman kan vi inte låta bli att ge ut. Vi har gett ut flera storsäljare och når ut i alla kanaler med våra böcker. Det vi främst söker är:

Populärvetenskap
Personlig utveckling
Affärslitteratur
Psykologi
Hälsa
Biografier

Lava är det ledande förlaget för entreprenörsdrivna upphovspersoner. Vi arbetar i nära partnerskap med författaren för att bäst nå ut på marknaden. Lava passar den som vill dra nytta av marknadskraften i egna kanaler, den egna kanalen kan vara en stark närvaro i sociala medier eller en stor räckvidd tack vare föreläsningar, det kan också handla om ett starkt varumärke inom sitt område eller expertis i ett fackområde.

Utöver vår egna utgivning samarbetar vi med företag och organisationer för att skräddarsy böcker och innehåll. Det kan röra sig om varumärkesstärkande berättelser, konceptutgivning, ljudproduktion mm. Kontakta oss gärna så berättar vi mer.

Försäljning, pr och marknadsföring

Lava har lång erfarenhet när det gäller införsäljning till bokhandeln och andra återförsäljare. Vi har kanaler in till samtliga stora återförsäljare och grossister. Kontakter med de stora aktörerna på marknaden, marknadsmaterial och central införsäljning sker parallellt med att vi tar fram en PR-plan för varje titel.

Vårt gemensamma mål är att så många människor som möjligt ska kunna ta del av boken, vare sig det sker genom författarens egen verksamhet eller genom traditionella kanaler som bokhandel, bokklubbar, bibliotek eller dagligvaruhandel.