Om oss

Lava är ett oberoende bokförlag, vilket innebär att vår verksamhet är fristående från politiska, religiösa eller andra intressen. Vi sätter istället berättelsen och författaren i centrum. Vi vill att våra böcker ska ge läsaren kunskap och insikter, är böckerna dessutom underhållande och vackra så blir vi extra nöjda. Tillsammans med våra författare vill vi göra världen smartare, bättre och roligare.

Lava är ett av Sveriges ledande fackboksförlag, men en och annan roman kan vi inte låta bli att ge ut. Vi har gett ut flera storsäljare, det vi främst söker är:
Populärvetenskap
Personlig utveckling
Affärslitteratur
Psykologi
Hälsa
Biografier

Vårt gemensamma mål är att så många människor som möjligt ska kunna ta del av boken, vare sig det sker genom författarens egen verksamhet eller genom traditionella kanaler som bokhandel, bokklubbar, bibliotek eller dagligvaruhandel.

Lava är det ledande förlaget för entreprenörsdrivna upphovspersoner. Lava passar dig som vill dra nytta av marknadskraften i dina egna kanaler.

Konceptutgivning

Utöver vår egna utgivning samarbetar vi med företag och organisationer för att skräddarsy böcker och innehåll. Det är i de flesta fall exklusiva uppdragsböcker, det kan röra sig om varumärkesstärkande berättelser, konceptutgivning, ljudproduktion med mera. Kontakta oss gärna så berättar vi mer.