Om oss

Lava förlag är ett nytänkande bokförlag med en framgångsrik och bred utgivning. Vi sätter berättelsen och författaren i centrum. Vi vill att våra böcker ska ge läsaren kunskap och insikter, är böckerna dessutom underhållande och vackra så blir vi extra nöjda. Tillsammans med våra författare vill vi göra världen smartare, bättre och roligare.

Spänningsromaner, Feelgood samt gripande sanna berättelser och aktuell fackprosa är prioriterat. Vi söker manus av hög kvalitet som berör, kombinerat med en kommersiell potential. 

Vi ger ut internationella författarskap i Sverige, framgångsrika svenska författare som Lars Wilderäng, Dag Öhrlund, Amelia Adamo med flera samsas med några väl utvalda debutanter. Vi är även starka på fackprosa, vi ger bland annat ut De 7 Goda Vanorna som är en av världens mest sålda böcker inom personlig utveckling.

Hos oss kommer din bok ut i alla format: tryckt, e- samt ljudbok. Det är viktigt för dig som författare i dag att du når läsarna i alla format. Våra redaktörer arbetar tillsammans med dig med att göra din berättelse redo för utgivning och vårt kreativa team tar fram ett omslag och ser till att inlagan håller högsta klass. Våra böcker finns överallt där böcker säljs och strömmas. 

Lava är det ledande förlaget för entreprenörsdrivna författare. Lava passar dig som vill dra nytta av marknadskraften i dina egna kanaler.

Konceptutgivning

Utöver vår egna utgivning samarbetar vi med företag och organisationer för att skräddarsy böcker och innehåll. Det är i de flesta fall exklusiva uppdragsböcker, det kan röra sig om varumärkesstärkande berättelser, konceptutgivning, ljudproduktion med mera. Kontakta oss gärna så berättar vi mer. Vi har bland annat arbetat med Spendrups, Allers, hudvårdsföretag och upplevelseindustrin.