Hem Om oss

Om oss

Lava Förlag

Lava är ett oberoende bokförlag, vilket innebär att vår verksamhet är fristående från politiska, religiösa eller andra intressen. Vi sätter istället berättelsen och författaren i centrum. Vi vill att våra böcker ska ge läsaren kunskap och insikter, är böckerna dessutom underhållande och vackra så blir vi extra nöjda. Tillsammans med våra författare vill vi göra världen smartare, bättre och roligare.

Lava är ett av Sveriges ledande fackboksförlag, men en och annan roman kan vi inte låta bli att ge ut. Vi har gett ut flera storsäljare och når ut i alla kanaler med våra böcker. Det vi främst söker är:

Populärvetenskap
Personlig utveckling
Affärslitteratur
Psykologi
Hälsa
Biografier

Utöver vår egna utgivning samarbetar vi med företag och organisationer för att skräddarsy böcker och innehåll. Det kan röra sig om varumärkesstärkande berättelser, konceptutgivning, ljudproduktion mm. Kontakta oss gärna så berättar vi mer.

Försäljning, pr och marknadsföring
Lava har lång erfarenhet när det gäller införsäljning till bokhandeln och andra återförsäljare. Vi har kanaler in till samtliga stora återförsäljare och grossister. Kontakter med de stora aktörerna på marknaden, marknadsmaterial och central införsäljning sker parallellt med att vi tar fram en PR-plan för varje titel. I samråd med författaren händer det att vi toppar med en extern pr-konsult. Vill författaren stärka sitt eget varumärke hjälper vi gärna till att förmedla rätt namn.
Författarna på Lava har oftast ett eget nätverk eller en plattform som de arbetar utifrån.
Vårt gemensamma mål är att så många människor som möjligt ska kunna ta del av boken, vare sig det sker genom författarens egen verksamhet eller genom traditionella kanaler som bokhandel, bokklubbar, bibliotek eller dagligvaruhandel.