Hem Butik Böcker Mat och dryck Mormors mat : Hundra år av husmanskost

Mormors mat : Hundra år av husmanskost

219 kr

Hundra år av husmanskost

Dillkött och sjömansbiff, raggmunk med fläsk, äppelpaj med vaniljsås. Den himmelska söndagssteken. Gyllenbruna köttbullar med pressgurka och rårörd lingonsylt Husmanskost är klassikerna vi aldrig tröttnar på!

Slut i lager

Beskrivning

Mormors Mat bjuder på recept från tre generationer mormödrar och innehåller klassiskt svensk husmanskost under ett drygt sekel. Kokboken innehåller dryga 150 recept från aladåb till örtagårdssås. Recepten, som är utförliga och enkla att följa, kommer från tre generationer husmödrar Marias mamma Kerstin, mormor Sonja och gammelmormor Cecilia. Det här är en kokbok, både för unga som vill lära sig laga svensk husmanskost, och äldre som vill återuppleva barndomens favoriter.
I boken finns också tips och råd från köket, servettbrytningar, fakta och anekdoter om vår mat och särskilda kapitel om våra stora högtider.

Klassiska recept från barndomen
Enkelt att laga ¬ få ingredienser
Naturliga råvaror
Fakta och anekdoter om receptens ursprung
Snygg retrodesign

Maria Holm är kulturvetare, journalist och kokboksförfattare. Hon har bland annat arbetat med TV och information, översättningar och skrivande. Hon har tidigare utkommit med böckerna Filmkokboken i samarbete med Mikaela Kindblom och Mormors Mat Svensk husmanskost i tre generationer.

Bo Lundberg är verksam som illustratör och grafisk formgivare och har de senaste 16 åren jobbat med en mängd internationella kunder, såsom Chronicle Books, Escada, Rolls-Royce, The Guardian Vogue och MTV.

Mer information

Vikt 840 g
Dimensioner 202 × 232 × 25 mm
Bandtyp

Medietyp

Varugrupp

Mat och dryck

Thema

Matlagning: länder och regioner

BIC

Nationella & regionala kök

Pris

219 kr