Hem Författare David Epstein David Epsteins hyllade bok Sportgenen äntligen på svenska!

David Epsteins hyllade bok Sportgenen äntligen på svenska!

28 mars släpps David Epsteins hyllade bok Sportgenen – vetenskapen bakom enastående idrottsprestationer på svenska.

Bör vi gentesta barn för att undersöka om de kan nå stjärnstatus?
Finns det genetiska skäl för att separera kvinnliga och manliga atleter under mästerskap?
Finns det egentligen något som kallas ”medfödd talang”?

Ingen av dessa frågor väjer Sports Illustrated-journalisten David Epstein för i boken Sportgenen. Det är en kontroversiell och engagerande kartläggning över idrottsliga prestationer där Sverige representeras av Stefan Holm. David har undersökt den så kallade 10000-timmarsregeln men även de faktorer som döljer sig bakom träningen, som till exempel varför vissa atleter är mer motiverade att lägga fler timmar på sin träning än andra – trots samma förutsättningar.

Sportgenen – vetenskapen bakom enastående idrottsprestationer har fått flertalet tunga utmärkelser, bland andra Book of the Year av Runner’s World och Notable Nonfiction av Washington Post.

Pressröster om Sportgenen:

Jag kan inte minnas en bok som fascinerat mig lika mycket som Sportgenen. Epstein har för alltid förändrat sättet vi mäter etlitatleter och deras framgångar. – New Yorker

Epsteins ansträngningar för att hitta svar och insikter är lika imponerande som de flygpoäng han måste samlat. Från Jamaica till Arktis, Rift Valley i Kenya till Våxnäshallen i Sverige, möter han atleter, tränare och forskare och ställer frågor om den mänskliga kroppen – förutom när han reser till Fairbanks för att träffa några Alaskan huskies.
– The Guardian

Recensionsex, kontakt med författaren eller andra frågor?
Kontakta Schyttberg PR: [email protected] | 0706243023

ISBN 9789188529084
Översättare Maria Lindén
Utgivning 28 mars

Lava Förlag – Böcker som lönar sig

Lämna en kommentar