Maria Holm

Hem Författare Maria Holm

Om Maria Holm

Maria Holm är kulturvetare, journalist och kokboksförfattare. Hon har bland annat arbetat med TV och information, översättningar och skrivande. Hon har tidigare utkommit med...

Titlar

Mormors mat : Hundra år av husmanskost

Mormors mat - hundra år av husmanskost av Maria Holm
Hundra år av husmanskost Dillkött och sjömansbiff, raggmunk med fläsk, äppelpaj med vaniljsås. Den himmelska söndagssteken. Gyllenbruna köttbullar med pressgurka och rårörd lingonsylt Husmanskost är klassikerna vi aldrig tröttnar på!

Pressrum

Mormors mat av Maria Holm vann bronsmedaljen i världens största kokbokstävling...

Maria Holms Mormors mat – hundra år av husmanskost, vann brons i kategorin bästa mat- och familjekokbok, i Gourmand World Cookbook Awards. Mormors mat var det svenska bidraget i den internationella finalen som avgjordes 29 maj. Över 209 länder tävlade om det prestigefyllda priset.

Pressmeddelande – Mormors Mat – Hundra år av husmanskost

Mat som lagas på närproducerade och naturliga råvaror ligger rätt i tiden. Traditionell husmanskost baseras på varor som är vänliga mot både miljö och plånbok. Att laga mat efter säsong och följa årstidernas växlingar är ekologiskt och ekonomiskt - och roligt! Mormors Mat – Hundra år av husmanskost bjuder på våra mest omtyckta husmansklassiker.

Aktuellt

Så mycket friskare – en sjuk bok om hälsa

Cancer och hjärt-kärlsjukdomar är de vanligaste dödsorsakerna i Sverige men fler än en miljon av dessa diagnoser hade enligt vetenskapliga studier kunnat förhindras. Läkaren...