Mötet med en narcissist

En annorlunda bok där berättelser som skildrar mönstret av makt och manipulation blandas med viktiga frågeställningar om mäns våld mot kvinnor.

Mötet med en narcissist är delad i två delar. I första delen får du möta Hanna, en kvinna som mitt i livet efter en tuff och uppslitande skilsmässa träffar John. Hanna som är törstig på kärlek och bekräftelse faller som en fura för John. Men är allt bara ett maktspel eller är hennes känslor besvarade? Genom hela första delen löper det generella mönstret i en våldsam relation som en röd tråd genom berättelsen. Det är en målande, intim och detaljerad beskrivning av hur lätt vi kan hamna i händerna på fel person.

I andra delen bryts det typiska mönstret som skildras i Hannas berättelse ner. Boken går djupare in i frågeställningar om varför så många kvinnor hamnar i destruktiva relationer. Ligger det exempelvis någon sanning i uttrycket att kvinnor drar sig till dåliga män? Varför är det så svårt att bryta upp och hur kommer det sig att så många hamnar där igen? Har kvinnor ett eget ansvar eller är det bara männens fel? Bokens frågeställningar skapar utrymme för egna reflektioner och diskussioner med andra, samt ger tips och råd om hur vi kan hjälpa oss själva eller andra.

ISBN 9789189741294

Om författaren

Linda har jobbat med samhällets mest utsatta människor i över tjugo år, hon har en bred och gedigen erfarenhet av socialt arbete. Linda är i grunden utbildad socialpedagog och internationellt certifierad hypnosterapeut, utöver det besitter hon en lång rad utbildningar inom psykologi. Linda har tidigare skrivit bokserien Självhypnoser.

Rekommenderas för dig