Hem Författare Kristofer von Beetzen Högaktuell spänningsroman avslöjar finansbranschen

Högaktuell spänningsroman avslöjar finansbranschen

I den nya spänningsromanen Den som gapar efter mycket får läsaren följa med bakom kulisserna i finansbranschen och den senaste tidens skandaler, med sparkade bankdirektörer, insideraffärer, svindlerirättegångar och Panama-historier gör bokens tema högaktuellt. På ett pricksäkert sätt berättas en historia om omåttliga begär, stora pengar och en gastkramande hämnd som utspelas runt finansbranschens Stureplan. Boken släpps den 7 juni.

Utdrag ur boken:

“Allvarligt talat, det här är the oldest trick in the book. Det är samma sak som fick holländare att slänga sina besparingar på tulpanlökar på sextonhundratalet eller som gjorde Ivar Kreuger till världens rikaste. Trustorhärvan kommer att framstå som snatteri på ICA. Och risken att torska är noll.”

Den som gapar efter mycket är en modern Greven av Monte Cristo där vi följer William Berner, som brottas med sin krävande karriärklättring och sin hustrus krav på det extravaganta livet. Snaran dras åt när hans chef, i sitt personliga förmögenhetsbygge, utnyttjar honom som ovetande målvakt i insideraffärer i hundramiljonersklassen. När William hamnar på Täbyanstalten har han förlorat allt, och börjar skissa på den stora hämnden.

Författaren Kristofer von Beetzen, som till vardags ansvarar för investerarrelationer på ett noterat IT-företag kommenterar:

”Man behöver inte kunna finansbranschen från insidan för att inse hur mycket som är galet. Stora pengar byter fickor med tvivelaktiga metoder och nästan aldrig ställs någon till svars. Och detta i en bransch som påverkar oss alla till den grad att den kan få samhället att kollapsa, vilket faktiskt var nära att hända under finanskrisens värsta dagar. Ur en sådan miljö finns naturligtvis otroliga historier att bygga en roman på, när man kikar bakom kulisserna”

Kristofer von Beetzen är född 1972 och bosatt i Stockholm. Den som gapar efter mycket är hans romandebut. Boken utkommer på Lava Förlag.

För bilder och intervjuförfrågningar, kontakta Subito Event & PR, Li Gullaksen på 0708-37 31 46 eller [email protected]

Lava Förlag – Böcker som lönar sig

Lämna en kommentar