Hem Författare Marcus Stenberg Årets viktigaste bok om KÖPSTOPP!

Årets viktigaste bok om KÖPSTOPP!

Klockan 18:50 på nyårsafton 2015 bestämmer sig Marcus Stenberg: 2016 blir ett köpfritt år. Nu kommer hans debut: Jag har inte råd där läsaren får följa Marcus hårda kamp, dag för dag under ett års tid, varvat med fakta, månadens shopoholic som utgörs av de mest vitt skilda personer samt viktiga tankar om livet, identitet och den samtid vi tillsammans är med och skapar.

Det är en personlig och rå berättelse som samtidigt tvingar oss att reflektera över ett samhälle där ett av unga människors glädjeämnen är att shoppa sig till ruinens brant.

Vad händer på lite sikt med alla dessa unga skuldsatta?

– Jag tänkte söka till Lyxfällan och bara ta ett enda sista sms-lån till kläder för att se bra ut i tv. Någonstans där insåg jag att jag måste sluta shoppa. Jag började skriva om mitt köpfria år och det allra skämmigaste jag kunde tänka mig: min privatekonomi. För att kunna sluta konsumera behövde jag förstå varför vi tjänar mer för varje år men samtidigt skuldsätter oss mer, säger Marcus.

Kort om Marcus Stenberg:

Marcus Stenberg är 32 år och uppvuxen i Norrbotten. Han är utbildad fotograf vid Valands konsthögskola och tog sin masterexamen med ett arbete om bokomslag. Han har jobbat med det mesta inom bokbranschen allt ifrån PR till formgivning till bokhandel. Marcus bloggar på bokhora.se, driver evenemangskalendern bokdatum.se. samt har en podd, Ett eget rum, som enbart utgår ifrån kvinnliga författares böcker. Sedan ett år tillbaka är han hemvändare till Koutojärvi i Tornedalen.

Kort om boken:

I Jag har inte råd följer vi Marcus hårda kamp, dag för dag under ett års tid, skildrat i bloggen Sorrownumberfive.se. Det är en välskriven och intressant bok som tvingar oss läsare att reflektera över ett samhälle där ett av unga människors glädjeämnen är att shoppa sig till ruinens brant. Vad händer på lite sikt med alla dessa unga skuldsatta?

Kontakt:

För kontakt med författaren, var vänlig kontakta:

[email protected] alt 0708-929594

För recensionsexemplar, var vänlig kontakta:[email protected] alt 073-6894122

Utgivning 19 september 2017

Constant reader.

ISBN: 9789188529381

Lava Förlag – Böcker som lönar sig

DELA

Lämna en kommentar