Hem Författare Åsa Fe Kockum Ett liv i balans – En verktygsbok för stressade själar

Ett liv i balans – En verktygsbok för stressade själar

Många av oss lever med ständig stress och skäms dessutom för det. Vi ska vara sociala, uppdaterade på ny teknik, hänga med i sociala medier, nyheter och hantera ständiga förändringar… I dag toppas sjukskrivningsstatistiken av psykisk ohälsa (ångest, utmattning och olika stressrelaterade symptom) i alla samhällsklasser.

Vad många glömmer bort är att kropp och själ hänger ihop, att vi är en helhet som behöver återhämtning och balans.

Men det finns hjälp!
Boken Ett liv i balans – Hantera stress och oro med dagdrömmar, ACT, meditation och mindfulness av Åsa Fe Kockum ger vägledning och nycklar till bättre mående och förhållningssätt, kunskap om stress och övningar för olika behov, som till exempel ökad självkänsla, återhämtning och bättre sömn, för ångest, skam och malande tankar.
Nyckeln till ett bättre mående är, enligt psykoterapeuten och författaren Åsa Fe Kockum, att dagdrömma. Man kan tro att det inte händer så mycket när vi dagdrömmer, men forskningen visar att när vi inte fokuserar på något speciellt så börjar olika delar av hjärnan prata med varandra.
Det är med andra ord meningsfullt, vilsamt och viktigt för ett hälsosamt psyke att dagdrömma. Metoden kallas för mental träning, ACT, kreativ visualisering, guidad meditation, mindfulness, hypnos eller för just dagdrömmar.

Boken är uppdelad i två delar: första delen handlar om hur våra liv och vårt samhälle ofta ser ut, vad som händer i vår kropp och själ när vi utsätts för yttre och inre stress utan tillräckligt med tid för återhämtning. Den andra delen är interaktiv och innehåller verktyg och förhållningssätt för att hantera stress i form av listor, övningar och plats för egna anteckningar och reflektioner.

Åsa Fe Kockum är psykoterapeut, handledare och organisationskonsult med över 25 års erfarenhet både i Sverige och internationellt.

För mer information och recensionsexemplar, var vänlig kontakta:

Jimmy Sjökvist
[email protected]

Lava Förlag – Böcker som lönar sig

DELA

Lämna en kommentar