Hem Författare Anna Blomquist Ett ansträngningslöst liv – finns det? Finns det ett annat sätt att...

Ett ansträngningslöst liv – finns det? Finns det ett annat sätt att nå dit vi vill än att anstränga oss intlll bristningsgränsen?

Kanske är du en av dem som brukar sitta med stela axlar och bankande hjärta sena kvällar, med ett material som ska lämnas in eller förberedelser för en dragning? Eller vaknat fram på småtimmarna och ältat vad du känner att du borde ha gjort och sagt, eller oroat dig för att ha missat?

Den som vågar ta bokens titel, Att leva nära hjärtat, på allvar och försöka leva närmare sitt hjärta utmanar den vedertagna tesen om att vi måste ha utstakade mål och anstränga oss för att nå dit vi vill. Men – och här invänder du kanske – går det att leva utan tuffa mål och dagliga krav i dagens jäktade samhälle? Ja, enligt författaren går det, om man ger sig själv tid att flytta ner lite av det som processas i hjärnan till hjärtat, det vill säga ger sig själv utrymme för att skapa en kontakt mellan det logiska tänkandet, hjärnan, och det emotionella hjärtat. Genom att göra sig medveten om sig själv startar man en organisk process där vår vilja och strävan kan ersättas med en längtan som tar kliv i sin egen takt.

Boken Att leva nära hjärtat innehåller många frågor men ger inga svar, innehåller inga checklistor eller pigga råd om hur man bör göra för att bli mer tillfreds eller lyckligare. I stället har författaren valt att dela med sig av olika metoder som kan användas på egen hand och/eller tillsammans med andra.

Anna Blomquist är sjuksköterska och civilekonom och arbetar i eget företag med tillväxtrelaterade frågor med individer, företag och organisationer som kunder. Anna har under de senaste tio åren fördjupat sig i de processer som formar en människa och olika tekniker för att uppmärksamma och arbeta med de utmaningar människor idag ställs inför. Att leva nära hjärtat är hennes debutbok.

För mer information och recensionsexemplar, var vänlig kontakta:

Jimmy Sjökvist
[email protected]

Lämna en kommentar