Hem Författare Jenny Åkerman TRÄNA DITT MINNE – 28 metoder för bättre studieteknik, effektivare arbetsliv...

TRÄNA DITT MINNE – 28 metoder för bättre studieteknik, effektivare arbetsliv och enklare vardag

 

Minnesträna med Hjärnladyn

”Vi är våra minnen. Allt vi tänker, känner och gör baseras på våra minnen genom hela livet.”

Hjärnan är plastisk och upphör aldrig att lära, det vet vi. Men hur är det med minnet? Hur ska vi i en tid med mängder av supersnabb information ta in, sålla och sortera – och dessutom minnas det vi lärt oss?
I sin nya bok Träna ditt minne har pedagogen och föreläsaren Jenny Åkerman utarbetat 4 tekniker och 28 metoder för minnesträning och studieteknik som passar alla.

Vem vill inte kunna minnas mer? Vem tackar nej till att slipa lite mer på ämnen som snabbläsning, minnesträning, mindmapping och presentationsteknik på ett roligt och informativt sätt?

I Träna ditt minne får vi, genom stimulerande och smarta övningar och visualiseringstekniker, lära oss att söka och välja information, processa faktainnehåll, lära utantill, halvera tiden vi lägger på läsning med mera, med mera.
Förutom väl utarbetade metoder och roliga övningar innehåller boken informativa texter om hur hjärnan fungerar, varför förvirring är någonting bra och vikten av humor. Den mänskliga rösten är också betydelsefull när det gäller att förmedla kunskap, och därför finns även röstfakta och övningar med.

Ett särskilt kapitel handlar om särbegåvade elever, vilka ofta tappar greppet om sina studier när allt större krav ställs på förmågan att plugga på egen hand. Här beskrivs användbara tips och tekniker för elever, föräldrar och lärare.

”Efter att i många år funderat på varför vissa saker är lättare att lära sig än andra, och varför vissa studiemetoder är bättre än andra, har jag kommit fram till ett enda ord: Minne. Allt handlar om minnet. Alla olika tekniker och metoder bygger uteslutande på hur vi minns. Ändå finns det alldeles för många undervisningssätt som inte utnyttjar kraften i minnet.”

Jenny Åkerman är högskoleutbildad pedagog och röstpedagog, och föreläser bland annat om hur vi lär oss, om hjärnans uppbyggnad och om hur den formar oss till vilka vi är. Jenny är talesperson för Mensa Sverige, samt författare till boken Mycket hjärna (Natur & Kultur, 1:a uppl. 2011).

För mer information och recensionsexemplar, var vänlig kontakta Jimmy Sjökvist

[email protected] / 0840054820

Lava Förlag – Böcker som lönar sig

Lämna en kommentar