Alma och Atman

2023

Alma och Atman är en varm och inspirerande historia om en liten flicka som får stöd av hästen Atman under en utmanande tid i hennes liv. Atman lär flickan att lyssna till sitt hjärta och sätta ord på sina känslor och behov. Det är en givande bok för hela familjen, skriven med utgångspunkt i prisbelönta Connection Practice®, en social-emotionell metodik som banar väg för ökad förståelse och kontakt mellan människor. The Connection Practice® är en metod som inspirerats av HeartMath® och Nonviolent Communication®. Alma och Atman utrustar oss med enkla verktyg för att skapa ett medkännande förhållningssätt till oss själva och andra.

 

“Det här är en bok att läsa många gånger för och med sina barn. Viktiga begrepp som empati, medkänsla och självmedkänsla blir enkla och begripliga. Historien ger sin läsare livsviktiga kommunikationsnycklar. Jag tror att världen runt barn som kan använda dessa verktyg, kommer att bli lite varmare, snällare och tryggare”. – Susanne Einhorn, beteendevetare.

 

“En fantastisk bok med viktiga verktyg för barns växande till medkännande människor. Berättelsen är trösterik, hoppfull, sätter barnet i centrum och tar det på allra största allvar. Budskapet om nödvändigheten att lyssna till sina känslor, hjärtat och varandra kunde inte varit mer aktuellt”. – Olle och Fotini Carlsson, författarna till bl.a “Om kärlek”.

ISBN 9789189825338

Om författaren

Kaja Michelson är certifierad föräldra-, och familjecoach från Family-Lab. Hon har arbetat som utbildare och samtalscoach sedan 2014. Mer information om föreläsningar, coachingprogram och föräldrautbildningar finns på www.foraldraledarskap.se.

Mer info

“Kaja Michelsons kloka, omtänksamma, vackra och träffsäkra bok kommer som en skänk från ovan för läsare i alla åldrar. Med innerlig förståelse och insiktsfull pedagogik guidar hon oss till ett moget och konstruktivt sätt att hantera livets prövningar. Ju fler som tar del av den, desto bättre”. - Annika Dopping, TV-journalist.

Rekommenderas för dig