Gurun

Journalisten Anders Nyström och nio andra förväntansfulla deltagare reser till en vackert belägen kursgård i Sörmland för en veckokurs i meditation med en man som kallar sig Navaja.

Denne ”guru” har ett brokigt förflutet och bär på mörka hemligheter. Han har även rykte om sig att vara en riktig kvinnokarl. Några dagar in på kursen hittar Anders Nyström Navaja svårt knivskuren i ett dike på en skogsväg nära kursgården. Han avlider senare i ambulansen på väg till sjukhuset.

Eskilstunapolisen startar en mordutredning och griper snart Sven Persson, ägaren till kursgården, som uppträtt misstänkt efter mordet och har starka motiv. Men den unga begåvade polisinspektören Sanna Berg tror att Sven är oskyldig och fortsätter utredningen i hemlighet. Är det verkligen någon på gården som dödat Navaja, eller är det någon utifrån? Har hans mörka förflutna hunnit ikapp honom?

En historia med anknytning till Brasilien, som sträcker sig från sjuttiotalet till nutid rullas upp. Boken är den första i en planerad serie med journalisten Anders Nyström.

ISBN 9789189484962

Om författaren

Född 1953 i Trelleborg av nederländska föräldrar. Uppvuxen i Sverige med fyra äldre syskon. Bodde i Umeå i 16 år, men är sedan 1992 bosatt i Sörmland, numera i Mariefred. Författarens yrkesverksamma liv är brokigt: fabriksarbetare, chaufför, lagerarbetare, hälsokosthandlare, kursgårdsföreståndare, aurafotograf och importör av magnetmadrasser. De senaste åren har författaren varit verksam i naturgodisbranschen. Denna bok är den första i en planerad serie om minst fyra med journalisten Anders Nyström som genomgående röd tråd.

Rekommenderas för dig