Receptsamlarna

Året är 1805. Den unge prästen befinner sig på herresätet Helmsta utanför Uppsala för att studera den lokala floran.

I en kokbok av C. Warg hittar han anteckningar från ett föredrag av självaste Carl von Linné. Men inte vilket som helst och inte handlar det om växter. Ämnet är ”Om bägge könens umgängelse och dess delars tilhopasättande”. Fyndet kommer för all framtid att förändra hans liv, både före och efter döden.

Dramatiska händelser följer när en brokig skara personer kommer i de spröda bladens väg. Intresset för att lägga beslag på dem blir med tiden allt större och frågan är vilka som hinner först.

När den avlidne prästen träder in i handlingen kan vad som helst hända, och vem vet vad en fågel kan ställa till med.

Receptsamlarna är en frejdig historisk skröna som utspelar sig under tre sekler, bland annat i studentstaden Uppsala och på det folkkära Skansen i Stockholm.

ISBN 9789189841000

Om författaren

Eva Stenvång Lindqvist, född 1955, är journalist men har också varit informationschef och kommunikationskonsult. Hon är medförfattare till fackböckerna Börja skåda fågel (2010, 2017) och Fåglarnas trädgård (2013), bägge utgivna av BirdLife Sverige, samt Upptäck blommornas värld (Svenska Botaniska Föreningen, 2016). Eva är uppväxt i Stockholm och efter många år i Saltsjöbaden numera bosatt i Gustavsberg på Värmdö.

Rekommenderas för dig