Den som ristar blodörn

En man hittas brutalt styckmördad i en mosse i idylliska Vendel, i norra Uppland. Nina Nygren och hennes kollegor på avdelningen för grova brott vid Uppsalapolisen kopplas in för att arbeta med mordet. Ett fall dominerat av ett mörker, mörkare än de någonsin kunnat ana.

Samtidigt dras tonårstjejen Esmeralda och hennes två vänner in i något som först verkar vara en oskyldig lek, men som sedan förvandlas till något som de inte kan ta sig ur, även om de skulle vilja.

Detta är också en berättelse om dem som nått samhällets botten. Om människor mer eller mindre omedvetna om sitt öde. Och om de som kan gå hur långt som helst, för att få vad de vill ha. Men vad händer egentligen med en sådan människa? Och de som sticker ut, som trotsar det normativa, hur orkar de vara annorlunda?

Detta är en berättelse över tid och rum. Där det förflutna kommer i kapp, biter sig fast och gnager.

ISBN 9789189825222

Om författaren

Emelie Vykander (före detta Sundberg) är uppvuxen med ett ben i Stockholms yttre skärgård och ett ben i storstan. Numera bor hon på landet med make och barn i norra Uppland, där även Den som ristar blodörn utspelar sig. Förutom skrivandet brinner Emelie för att göra nytta i samhället. Därför kombinerar hon författarskapet med sitt arbete som förskollärare. Hon är även ideellt engagerad i föreningslivet. Starka författardrömmar sedan barnsben blandat med andra drömmar har lett henne dit hon är idag. Intresset för deckare, mordgåtor, ockultism och gammal folktro ligger till grund för denna bok, som är Emelies debutroman. Instagram: emelievykander_author. Facebook: forfattarevykander.

Rekommenderas för dig