Dubbelliv

2022

Tjugoåriga Ayman och hans lillasyster flyr för sina liv från det krigsdrabbade Syrien. Hans föräldrar är döda, och han vet att deras enda möjlighet för att överleva är att ta sig till Europa. En traumatisk flykt tar vid, med döden ständigt runt hörnet.

 

Therese lever ett stadgat liv med tre barn och en relation som går på sparlåga. Hon är hotellchef i en liten mellansvensk stad och har pengar, karriär och en lugn och fin tillvaro, men hon upplever en tomhet som inte går att förklara.

Slumpen gör att Therese och Ayman träffas. Och det är ett möte som kommer att förändra dem för all framtid.

 

Dubbelliv är delvis verklighetsbaserad och handlar om krigets fasor, rasism och kaos. Om omöjlig kärlek, kulturkrockar och missförstånd. Men också om mod, styrka och tro. Tro på att göra det rätta, tro på människors lika värde och tro på att människor kan hitta varandra trots omöjliga odds.

 

 

 

ISBN 9789189269965

Om författaren

Dubbelliv är Elisabeth Akteus Rex tionde bok. Hon debuterade med Dold Agenda, som hon vann titeln Årets Rookieförfattare med 2012. Sedan dess har hon gett ut flera böcker i blandade genrer, både thrillers och psykologiska relationsromaner. Hennes böcker tar upp aktuella och samhällskritiska ämnen som många kan relatera till, såsom droger, våldtäkt, sekterism, maktmissbruk och otrohet. Hon vill beröra sina läsare, klättra in under skinnet. Lyckas hon igen? Det är upp till dig som läsare att avgöra.

Rekommenderas för dig