Kejsaren

Hemvändaren Sebastian lämnar Dubai med stor erfarenhet av utlandsaffärer och lyxliv. Malmö, med sjudande entreprenörsanda, lockar. Han har en plan på hur pengarna ska växa snabbt. Han bygger bolag och nätverk. Pengar slussas och växer när alla vill få del av kakan. Människor på strategiskt viktiga poster i samhället används som ingång.

 

Samtidigt flyttar Angelo för att arbeta på Polismyndighetens nyskapade avdelning NOKEB som särskilt ska undersöka de mystiska pengaflödena i banksystemen, just nu med epicentrum i Skåne.

 

När en bomb briserar på Malmöfestivalen kraftsamlar polisen för att så fort som möjligt hitta attentatsmannen och de som ligger bakom. Samtidigt är Angelo något på spåren, vem driver på den nya vågen av pengatvätt, och hur går det till? Kan han hitta svaren på insidan av någon av bankerna? Kommer han på vem som är hjärnan bakom alla bolag som nu kraftigt växer?

ISBN 9789189741935

Om författaren

Thora Sagersson har många års erfarenhet inom bank och förstår därmed hierarkin och vägen in. Håkan Björnqvist är ledarskapskonsulten som förstår det psykologiska samspelet. Tillsammans skriver de en spänningsroman om dilemman som uppstår för den enskilda människan i den nya snabbare ekonomin.

Rekommenderas för dig