Hennings sista jakt

2023

Långt inne i Hälsingeskogen hittas den pensionerade språkläraren Henning Molin död. Han har ett riktigt otäckt sår i tinningen. Jaktlaget som finner honom inser att skadan knappast kan vara självförvållad och tillkallar polisen.

 

Utredningen leds av kommissarie Jasmina Ahmad som just flyttat från ett problematiskt liv i Stockholm. Till sin hjälp har hon ett par yngre kollegor, men från polisledningen får hon inte mycket stöd.

 

I byn är ingen vare sig upprörd eller ledsen över att Henning Molin är död. Han var en bitter och besvärlig man som gjorde sig ovän med många. De flesta i byn tycker att det är skönt att han är borta. Men ändå… att ta död på honom var kanske att gå väl långt?

 

Växelvis med polisutredningen berättas historien om Hennings liv. Den börjar redan innan han föddes, och ger ledtrådar till hur det kunde gå så illa för honom. Varför var han så hatad?

 

Hennings sista jakt är en berättelse om livet i en liten by förr och nu. Men den handlar också om kärlek och brist på kärlek, om självkänsla och om nödvändigheten av att stå upp för sig själv.

ISBN 9789189741607

Om författaren

Margareta Lönngren är född i Stockholm och uppvuxen i Huddinge. Hon har bott på olika platser som t.ex. Kirkenes, Luleå, Bangkok och Singapore. År 1999 köpte familjen en gård i en liten by i Hälsingland, och sedan dess har hon tillbringat all ledig tid där. I botten är hon tandläkare, men har också studerat bl.a.näringslära och språk och arbetat med läkemedelsutveckling. Sedan barndomen har hon närt en författardröm. Då tidningen Skriva i samarbete med Lava Förlag utlyste en manustävling våren 2022, tog hon chansen och skickade för första gången in en berättelse. Redan en dryg månad innan dead-line löpt ut hörde förlaget av sig och ville ge ut boken. I konkurrens med runt tusen manus, blev Hennings sista jakt en av finalisterna som erbjöds förlagskontrakt.

Rekommenderas för dig