Kanizsas triangel

2022

Ett bråk bryter tystnaden i högskolebiblioteket i Borås. Alex tittar irriterat upp från kursboken och försöker lyssna varifrån de arga rösterna kommer, men ljudet studsar mellan våningarna. Plötsligt hörs ett fruktansvärt skrik. Någon faller från fjärde våningen.

 

När Alex förstår att det är barndomsvännen och den stora kärleken Erik som mött döden i biblioteket rasar hela världen samman. Vem har dödat Erik? Och varför hände det just den 23e september? Datumet kan inte vara en slump och om någon ville Erik illa så är Alex själv i fara.

 

Alex bestämmer sig för att hitta mördaren. Jakten slingrar sig genom Borås, hem till barndomsbyn vid Vätterns strand och vidare upp i Brahehus-ruinen där dimman ligger tät och älvorna dansar. Vem vet vad som hände för tre år sedan? Och vem går att lita på när inget är som det verkar vara?

ISBN 9789189484610

Om författaren

Jasmin Zetterquist Gunnarsson och Therese Garthman är systrar. Jasmin är bibliotekarie och Therese är sjuksköterska. De har båda studerat tre år på Borås Högskola och spenderat många timmar i det fantastiska Högskolebiblioteket.

Rekommenderas för dig