Rubikon

Sverige står inför ett ryskt angrepp. John Blixt, en veteran från den svenska specialstyrkan SOG, rekryteras till C-op, en hemlig sektion inom den militära underrättelsetjänsten.

John får i uppdrag att mörda den ryske general som är ansvarig för invasionsplanerna – men bör han följa order? Ska Sverige vara det land som skjuter först?

Läsaren av denna spänningsroman får följa John genom eldstrider med revolutionärer i Mali, pirater vid Afrikas horn, islamister i Afghanistan och terrorister i de svenska skogarna. När John till sist riktar sitt vapen mot dem som hotar freden i Sverige, ställs moraliska frågor om vad som är rätt och fel på sin spets.

ISBN 9789189778030

Om författaren

Jesper Ahlin Marceta är journalist, författare och filosof. Han bodde i Georgien, som invaderades av Ryssland 2008, när det blev uppenbart att Vladimir Putin skulle återuppta den invasion av Ukraina som inleddes 2014. Han skrev Rubikon som en varning för svensk naivitet inför den ryska imperialismen. Tre månader efter att boken var klar föll bomberna över Kiev.

Rekommenderas för dig