Samman

Dörren som öppnas, hennes kropp som lyfts upp och läggs på något kallt och plastigt. Sirener som tjuter när hennes kropp i ilfärd forslas framåt. Kylan ute när huden möter kvällsluften, sedan lukten av sjukhus och ljudet av röster som delar ut snabba order.

Därefter ett saligt mörker.

 

Amanda är en hårt arbetande gift tvåbarnsmor, som utåt sett har allt. Men inom sig bär hon på en välvande sorg och tomhet. Det är som att hon stängt av sitt rätta jag och bara blivit det som omgivningen behöver av henne. Hon har slutat att hoppas på något för egen del och försöker enbart skapa en trygg tillvaro för sina barn. Amandas snåriga relation till maken tar successivt död på all glädje i hennes tillvaro. Tills en dag, då ett gammalt torp blir den ventil hon behöver.

 

Veterinären Samuel har framgångsrikt byggt upp en egen verksamhet. Han lever ensam på sin gård, i tron att självförsörjning och singelliv är det bästa för honom. Ända sedan barnsben har han försökt kväva en känsla av utanförskap och ensamhet. Ingen har kommit honom riktigt nära inpå livet.

 

Mandy är en ung ambitiös gymnasietjej som blir förälskad i Laban. Deras oskyldiga relation blir snabbt till allvar när hon blir gravid.

 

Genom tillfälligheter och ödets nycker vävs de tre personernas liv samman. Deras koppling visar sig vara mycket starkare än någon av dem kunnat ana. Tillsammans får deras liv en ny början och samtidigt ett slags avslut.

ISBN 9789189741195

Om författaren

Christina Cehlin har ända sedan barndomen haft ett brinnande intresse för att berätta, skriva och måla i olja. Hon har bott och arbetat utomlands i olika länder, med sin man och två barn. Under åren i Brasilien passade hon på att skriva Samman, som är hennes debutroman. Numera bor Christina åter i Rönninge.

Rekommenderas för dig