Skipar min egen rättvisa

2022

När Maria utsätts för den värsta form av övergrepp en kvinna kan råka ut för, vänds hennes tillvaro fullständigt upp och ner. Vid sidan av ångest och smärta, blir även relationen till hennes nyblivne sambo lidande. Sambon, som inte upplever att den svenska polisen gör tillräckligt, bestämmer sig till slut för att ta lagen i egna händer.

 

Skipar min egen rättvisa är en högaktuell kriminalthriller som utspelar sig i Stockholm under det sena 2010-talet, med tillbakablickar mot tidigare decennier. Perspektivet växlar mellan det utsatta unga paret och polisinspektör Peter Johansson som på 80-talet ingår i en ökänd polisenhet.

ISBN 9789189723078

Om författaren

Julius Hjort är uppväxt i södra Stockholm och har en fil.kand. i statsvetenskap och kriminologi. Han uppskattar matlagning, film och skogspromenader. Olof Jung är även han uppväxt i södra Stockholm och barndomsvän med Julius. Han arbetar som bolagsjurist i försäkringsbranschen och ägnar sin fritid åt att utöva olika idrotter och sträckläsa romaner med koppling till historiska händelser. Boken är Hjort & Jungs debutroman och den första delen i en serie av tre.

Rekommenderas för dig